Akadémia

Az ezerarcú kimcsi

A FerMentor® Akadémia Az ezerarcú kimcsi című online tanfolyama (felvétel).

Leckék száma: 8
Időtartam: kb. 2,5 óra

22 000 Ft

Elfogyott

Leírás

Már annyiszor hallottál a kimcsiről, de nem is tudod igazán mi ez és mitől különleges? Érdekel a koreai kultúra vagy a gasztrotörténet? Szeretnél autentikus és formabontó variációkat is kipróbálni vagy kíváncsi vagy, hogy hányféleképp felhasználni?

Ha bármelyik kérdésre igennel válaszoltál, akkor ez a kurzus Neked szól!

***

A FerMentor® Akadémia Az ezerarcú kimcsi című online kurzusának tartalma:

🧐 körülbelül 1,5 óra elmélet (kultúrtörténet, kimcsitípusok, mikrobiológia, készítéstechnikák)
🙌 körülbelül 1 óra gyakorlati ötletelés (nyári, téli és újhullámos kimcsik, sütés-főzés kimcsivel)

A videók témái:

✅ 1. Mi az a kimcsi?: A kimcsi nevének eredete és jelentése

✅ 2. Kimcsi és kultúra: egy kis gasztrotörténelem

✅ 3. A kimcsikészítés mikrobiológiája: a tejsavas erjesztés környezeti feltételei, szakaszai, különös tekintettel az élelmiszerbiztonságra
✅ 4. Szükséges eszközök
✅ 5. Az elkészítés menete: előkészítés, áztatás, sózás, technikaválasztás, a leszorítás és a légmentes lezárás kérdései
✅ 6. Nyári kimcsik
✅ 7. Téli kimcsik
✅ 8. Kimcsivel készült ételek és “újhullámos” kimcsik

 

***

A felvételek egy korábban, Zoom-on keresztül zajlott élő online tanfolyamon készültek, a kép- és hangminőség, valamint az előadás stílusa ennek megfelelő.