Laktofermentált zöldségek

A FerMentor® Akadémia Laktofermentált zöldségek című online kurzusa (felvétel).

Leckék száma: 8
Időtartam: kb. 6 óra

22 000 Ft

Elfogyott

Leírás

Te is szeretnél probiotikus, tartósítószermentes savanyúságokat készíteni, de nem mersz belevágni? Már mindent is elolvastál a zöldségek fermentálásáról, de összezavarodtál és nem tudod hogyan kezdj hozzá?

Akkor ez a kurzus Neked szól!

8 leckében részletesen, alaposan és könnyen érthetően elmagyarázok mindent, amit a sikeres erjesztéshez tudnod kell. A tanfolyam végére garantálom, hogy magabiztos zöldségfermentáló leszel!

***

A FerMentor® Akadémia Laktofermentált zöldségek című online kurzusának tartalma:

✅ A fermentálás mikrobiológiája: az erjesztés alapjai, mikroorganizmusai, felhasználási lehetőségei és előnyei különös tekintettel az élelmiszerbiztonságra

✅ A tejsavas erjedés: a laktofermentáció mikroorganizmusai, környezeti feltételei, szakaszai és irányítása
✅ Élettani hatások: az erjedés során bekövetkező biokémiai változások, a fermentált savanyúságok fogyasztásának pozitív hatásai az egészségre (emésztés, immunrendszer, mentális egészség)
✅ Figyelmeztetések, bevezetési protokoll: ellenjavallatok és körültekintést igénylő egészségi állapotok
✅ Szükséges eszközök: erjesztőedények és kiegészítők, a kiválasztás szempontjai, személyi és környezeti higiénia
✅ Mindent az alapanyagokról: fermentálható zöldségek, társítások, fűszerezés, szezonalitás
✅ Készítési technikák, érlelés: savanyítás felöntőlével és szárazon sózással, a szükséges sómennyiség kiszámolása, az erjedés szakaszainak felismerése és praktikus tanácsok a siker érdekében
✅ Gyakran felmerülő problémák, hibaelhárítás
***
A felvételek egy korábban, Zoom-on keresztül zajlott élő online tanfolyamon készültek, a kép- és hangminőség, valamint az előadás stílusa ennek megfelelő.