Italok, ecetek, gyógynövény-elixírek

A FerMentor® Akadémia Italok, ecetek, gyógynövény-elixírek című online kurzusa (felvételről).

Leckék száma: 7
Időtartam: kb. 5 óra

32 000 Ft

Elfogyott

Leírás

Te is szeretnél különféle alkoholos és mentes, probiotikus italkülönlegességeket erjeszteni? Imádod a gyümölcsös, fűszeres üdítőket, a pezsgő koktélokat és partiitalokat? Megpróbálkoznál a házi sör- vagy borkészítéssel, de túl bonyolultnak tűnik a módszer? Kíváncsi vagy, hogyan tudsz házilag ecetet készíteni és a savanyításon kívül még mennyi mindenre tudod azt az egész háztartásban felhasználni?

Akkor ez a kurzus Neked szól!

7 leckében részletesen, alaposan és könnyen érthetően elmagyarázok mindent, amit a sikeres erjesztéshez tudnod kell.

***

A FerMentor® Akadémia Italok, ecetek, gyógynövény-elixírek című videókurzusának tartalma:

1. Az erjesztett italkészítés mikrobiológiája (fermentációs alapismeretek):
✅ a fermentáció fogalma és típusai, biológiai és környezeti feltételei
✅ a fermentált italok készítésének szentháromsága
✅ az eszköz- és alapanyagválasztás szempontjai
✅ a robbanás elkerülése

2. Alkoholmentes frissítők
✅ tejsavas erjedés mikrobiológiája és szakaszai
✅ tejsavasan erjesztett gyümölcs- és zöldségitalok

3. Alkoholos italok:
✅ az alkoholos erjedés mikrobiológiája és szakaszai
✅ az alkoholos erjedés mikrobiológiája és szakaszai
✅ gyümölcsborok, pezsgők, ciderek
✅ erjesztett gabonaitalok

4. Mézsörök és gyógyborok, fűszer- és gyógynövények tartósítása erjesztéssel

5. Szimbionta erjesztők:
✅ ismerkedés a SCOBY-kkal
✅ vízikefir/japán kristálygomba
✅ első- és másodfermentáció
✅ kombucha
✅ élettani hatások (mi igaz és mi nem?)

6. Ecetkészítés:
✅ az ecetképződés mikrobiológiája és szakaszai
✅ a töménység beállítása
✅ ecetkészítési eljárások
✅ az ecetek felhasználásának további lehetőségei

7. Az alkoholos erjesztés törvényi szabályozása

 

***
A felvételek egy korábban, Zoom-on keresztül zajlott élő online tanfolyamon készültek, a kép- és hangminőség, valamint az előadás stílusa ennek megfelelő.