Akadémia

Növényi joghurtok és sajtok fermentálással

A FerMentor® Akadémia Növényi joghurtok és sajtok című online tanfolyama (felvételről).

Leckék száma: 8
Időtartam: kb. 2,5 óra

22 000 Ft

Elfogyott

Leírás

Te is szeretnél egyszerűen házi, fermentált növényi tejhelyettesítőket készíteni? Érdekelnek a különböző alapanyagok (magvak, hüvelyesek, gabonák) beltartalmi tulajdonságai, élettani hatásai és felhasználhatóságuk lehetőségei/korlátai? Tartasz a mikrobiológiai kockázatoktól és szeretnéd megtanulni a biztonságosan erjesztés fortélyait?

Akkor ez a kurzus Neked szól!

8 leckében részletesen, alaposan és könnyen érthetően elmagyarázok mindent, amit a sikeres növényi joghurt- és sajtkészítéshez tudnod kell.

***

A FerMentor® Akadémia Növényi joghurtok és sajtok fermentálással című videókurzusának tartalma:

✅ Mit tudnak a növényi tejhelyettesítők? – Élettani hatás, beltartalmi tulajdonságok, hozzáférhetőség, felszívódás

✅ Növényi tejhelyettesítők fermentációja: módszerek és mikrobiológia
✅ Szükséges eszközök
✅ Oltó- és segédanyagok
✅ Növényi tejek készítése házilag
✅ Joghurt, kefir, tejföl
✅ Krém- és érlelt sajtok
✅ Túró és tofu
***
A felvételek egy korábban, Zoom-on keresztül zajlott élő online tanfolyamon készültek, a kép- és hangminőség, valamint az előadás stílusa ennek megfelelő.